Αγαπητοί συνάδελφοι και επισκέπτες,

μέσω της ιστοσελίδας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων γίνεται μία προσπάθεια για την περαιτέρω ανάδειξη και προώθηση του προορισμού μας, την ενημέρωση των μελών για  ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, αλλά και την ενιαία παρουσίαση όλων των ξενοδοχείων – μελών της Ένωσης μας σε μία κοινή πλατφόρμα.

Τα Ιωάννινα είναι ένας προορισμός που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Τα μεγάλα έργα υποδομής που έγιναν τα τελευταία χρόνια, έβγαλαν την περιοχή μας από την συγκοινωνιακή απομόνωση και βοήθησαν στην αύξηση των τουριστικών ροών από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας και από χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα όμως έχουν γίνει και επενδύσεις υψηλού επιπέδου σε καινούργια ξενοδοχεία και ανακαινίσεις παλαιότερων ξενοδοχειακών μονάδων, που έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την τουριστική υποδομή και καταστήσει τα Ιωάννινα έναν από τους πιο δημοφιλείς και ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς.

Πλέον η πόλη μας και οι γύρω παραδοσιακοί ορεινοί οικισμοί των Ζαγοροχωρίων, της Κόνιτσας, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για πολλά είδη τουρισμού όπως είναι ο Συνεδριακός, ο Αθλητικός, ο Περιπατητικός, ο Θρησκευτικός και πλείστες άλλες δραστηριότητες.

Η ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων διαθέτει μία μοναδική πολιτιστική κληρονομιά με το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης και το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου στο οποίο βρίσκεται και το φημισμένο ομώνυμο φαράγγι. Επιπροσθέτως υπάρχει ένα πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο χιονοδρομικών κέντρων κατά μήκος της Οροσειράς της Πίνδου, πληθώρα Μουσείων και ιστορικών Μοναστηριών και φυσικά το Κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων με το ξακουστό νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας των θρύλων και των παραδόσεων.

Τέλος δεν θα πρέπει να λησμονούμε την απίστευτη γαστρονομία σε κάθε σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος, βασισμένη σε τοπικά προϊόντα και πρώτες ύλες, από το παραδοσιακό πρωινό, μέχρι τα φημισμένα κρασιά και το γνωστό σε όλους τσίπουρο που συνοδεύουν μοναδικές κάθε φορά γευστικές εμπειρίες.      

Ευελπιστούμε αυτή η ιστοσελίδα να αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο προβολής και ενημέρωσης.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

Σουρέλης Δ. Σπυρίδων

 

Πρόεδρος  Δ.Σ  Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων